HUNA

A hawaii gyógyító bölcsesség 7 alapelve

Szeretnéd úgy élni az életedet, amilyennek megálmodod?

Szeretnéd minden pillanatodban megélni az élet csodáját?

Életem egyik fontos pillanata volt, mikor 25 éve megismertem a Hawaii gyógyítók tanításainak 7 alapelvét. Napról napra, hétről hétre, évről évre egyre mélyebb rétegeit értettem meg, merültem egyre mélyebbre benne és segített, hogy az életemet azzá alakíthassam, ahogy ma is élem. Minden pillanatában meglássam, megéljem az élet csodáját, a szépségét, magam alakítsam olyanná, ahogy szeretetben, boldogan létezem benne.

Az ősi időkben A „Huna” filozófiája nemzedékeken át öröklődött, és mindig csak jelen időben beszélték, “MOST”. A Kahunák ezt a hét alapelvet adták tovább generációról generációra, lehetővé téve a gyakorlók számára, hogy meglássák a rendkívüli dolgokat a hétköznapi valóságban – lényegében ez az életről és a világról szóló végső tudás.

A Huna (hawaii nyelven „titkos”) a polinéz Kahunák – Papok és Gyógyítók – által alkotott hét fontos hiedelmet magában foglaló szó. A „Huna” nem feltétlenül titkos, hanem a hét elv vagy alapvető „igazság” titkos és mély ismerete, amelyek megmagyarázzák az életet, és az abban való eligazodás legsikeresebb módjait.

A világ olyan, amilyennek gondolod.

Ez az alapelv arra emlékeztet, hogy gondolataid megváltoztatásával képes vagy megváltoztatni a világról alkotott tapasztalataidat. ha meg tudod változtatni a hitedet, megváltoztathatod a tapasztalatodat.

Nincsenek korlátok.

Kala azt tanítja, hogy mindannyian összekapcsolódunk. A tetteid és gondolataid befolyásolják az univerzumot, az univerzum pedig hatással van rád.  Ez arra is emlékeztet, hogy az univerzum végtelen, és te az univerzum része vagy, ezért végtelen vagy.  Kala azt tanítja, hogy ha megengeded magadnak az elméd kiterjesztését és megnyitását, akkor természetesen új utakat fogsz keresni, és végül megváltoztatod azt, ami lehetséges.  A Kala másik tényleges jelentése a megbocsátás.  Amikor helyet engedsz a megbocsátásnak magad és minden körülötted lévő felé, feloldod a korlátokat.

Az energia oda áramlik, ahova a figyelem irányul

A Makia különösen erős a lomilomiban.  Amikor összpontosítod fizikai, mentális és érzelmi figyelmedet, nem csak az összes energia irányul arra, amire összpontosítasz, hanem energiát vonzol magadhoz a körülötted lévő világból is, ami fokozza annak hatását, amire összpontosítasz. Makia arra tanít, hogy összpontosíts: hol érintesz, mi a szándékod; a légzésedben; hogy minden pillanatnak átadd magad.  A Makia támogatja a lomilomit azáltal, hogy hagyja, hogy minden zavaró tényező feloldódjon, és teljes figyelmedet arra irányítsd, amit csinálsz. a tapasztalásodat.

Most van az erő pillanata

A Manawa egy nagyon fontos elv a lomilomi esetében is.  Minden erő a jelen pillanatban létezik.  Ebben a pillanatban veted el a magokat a jövő számára; ez a pillanat az, ahol betakaríthatod a múlt termését.  Ez az a pillanat, ahol elősegítheted a változást.  Ez az a pillanat, ahol kapcsolatba lépsz, támogatod és megengeded a gyógyulást.  Ebben a pillanatban.

Szeretni annyi, mint boldognak lenni (valakivel vagy valamivel)

A szeretet alapvető a gyógyulási folyamatban; az elfogadás alapvető a gyógyulási folyamatban.  Elfogadni; boldognak lenni vele; átölelni; harmóniát teremteni – aloha.  Nem kell egyetértened a személyiség szintjén, de ha elfogadod önmagadat és magadat másokkal kapcsolatban, az harmóniát teremt, és lehetővé teszi a gyógyító energia és szeretet természetes áramlását.

Minden erő belülről fakad

Mana felismeri, hogy mindannyian ugyanonnan származunk – a szellemből.  A szellem vagy a benne lévő életerő adja meg a képességedet a létezésre és a világban való navigálásra.  Az átalakuláshoz és a fejlődéshez szükséges minden erő belülről, a manádból származik

A hatékonyság az igazság mértéke

A Pono arra utal, hogy megtaláld az összhangot vagy a „helyességet”, legyen szó saját Lelkeddel, barátoddal vagy rokonoddal, munkáddal, otthonoddal vagy gyógyító gyakorlatoddal.  A pono kiterjesztett jelentése azt tanítja, hogy amikor valami „helyes”, az minden érintett számára megfelelő, összhangban van az univerzum rendjével. Ez az elv azt tanítja, hogy akkor vagy a leghatékonyabb, ha igazodsz az igazságodhoz.  És mivel minden tanítás és filozófia kitalált, dönthetsz úgy, hogy azt használod, ami számodra működik.  A gyógyításban és a testmunkában, mint mindenben, ha hatékony, amit csinálsz, akkor vagy pono-ban vele.  Ha egy vagy több módszer működik a számodra, akkor ezeknek a módszereknek a pozitív oldalait felhasználva hatékonyan elősegítheted azt a teret, ahol a gyógyulás megtörténhet.

Ezen elvek mindegyike összefügg a többi elvvel.  A mi világunkhoz hasonlóan ezek is összefüggnek egymással.  Miközben velük dolgozol, ők tanítanak és tájékoztatnak az életedről, gyakorlatodról és minden kapcsolatodról.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük