Kahuna lomilomi masszázs

A Kahuna masszázs egy ősi terápiás masszázstechnika, amely a hawaii KAHUNÁK tanításain és gyakorlatain alapul. A bennszülött hawaiiak nyelvében a „KAHUNA” szó a „HUNA” szóból származik, ami „titkos tudást” jelent. Más szavakkal, egy Kahuna a huna művészetek mestere volt. A masszázst („LOMILOMI”) hagyományosan a Hawaii-szigeteken gyakorolták, mint a Kahuna gyógyítás művészeteinek egyikét. A Kahuna masszázs terápiás és rendkívül stresszoldó hatású.

Az ősi Hawaiiak minden életszakasz előtt a gyógyítóhoz (Kahuna Lapa’au) fordultak,
hogy megszabaduljanak félelmeiktől, berögzült mintáiktól, egocentrikus látásmódjuktól.
A masszázs eredményeként a régi személyiségük és az általa teremtett élethelyzetek alapjaiban változtak meg.

Technikák
A Kahuna lomilomi, más néven Szakrális Lomilomi vagy Hawaii templomi masszázs, áramló mozdulatokat, mélyszöveti munkát, bodywork-öt, ízületi lazítást és mobilizálást is tartalmaz. A kezelők a kezüket, alkarjukat, könyöküket, sőt néha térdüket és lábfejüket is használják nyomás kifejtésére és folyékony, ritmikus mozgások létrehozására. Ez a lomi mélyen az izmot és fasciát átmasszírozó technikákat is tartalmaz. Olajos masszázs.

Fókusz
A Kahuna lomilomi célja mélyen a probléma gyökeréig hatolni, feloldani a fizikai és érzelmi elakadásokat, elősegítve az energia harmonikus áramlását és helyreállítani az egyensúlyt az egész testben. A kezelő szakrális teret hoz létre, és olyan tradicionális sámán módszereket használ, mint az ima, a vizualizálás, energiagyógyászat és a lélegzetvétel, hogy megkönnyítse a gyógyulási folyamatot.

Előnyök
A Kahuna lomilomi mély ellazuláshoz, fokozott rugalmassághoz, jobb keringéshez és jobb közérzethez vezethet. Az energetikai egyensúly helyreállításával segíthet a stressz oldásában, az érzelmi traumák feloldásában, a belső béke megteremtésében, segít az önelfogadásban, önismeretben és a spirituális növekedésben.

A kezelés tartalma:
A kezelést Hawaii segítő/gyógyító beszélgetéssel kezdjük (kukakuka- hawaii terápiás beszélgetés) majd lomilomi alkaros mozdulatokat és mélyen az izmot és fasciát átmasszírozó technikákkal folytatjuk.

Kezelés hossza:
Kb. 3 óra

Lokahi lomilomi masszázs

A Lomi Lomi egy ősi hawaii gyógyító művészet, amely ritmikus és hosszú alkaros mozdulatokat tartalmaz a teljes testen kivéve az intim testrészeket, miközben az intim testrészek takarva maradnak.

Mi is a Lokahi lomilomi?
• A masszázsok királynője
• Hawaii spirituális tradíció
• Az Ho’oponopono kapcsolatgyógyítás része
• A mozgásban való jelenlét
• A szeretettel teli tudatos érintés művészete

Az ősi Hawaiiak minden életszakasz előtt a gyógyítóhoz (Kahuna Lapa’au) fordultak,
hogy megszabaduljanak félelmeiktől, berögzült mintáiktól, egocentrikus látásmódjuktól.
A masszázs eredményeként a régi személyiségük és az általa teremtett élethelyzetek alapjaiban változtak meg.

Szeretettel várlak:
• Ha tartós, hatékony változtatásra, gyógyulásra vágysz, 
• Ha kész vagy tenni érte, 
• Ha mersz szembenézni magaddal, és sérüléseiddel.

Szívesen kísérlek, fogom a kezed, bátorítalak, segítek a tudatosításban, a megértésben.

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• Lokahi lomilomi masszázs.

Hossza:
Kb. 3 óra

Po’o Hawaii Fejmasszázs

A dekoltázs, a nyak, a hajas fejbőr és az arc teljes masszázsa. Mélyen ellazít, összekapcsol teljességeddel, mély gyógyító folyamatokat indíthat el.

Mi is a Po’o hawaii fejmasszázs?
Egy tipikus Hawaii fejmasszázs kezelés, amely általában a dekoltázsnál és vállnál kezdődik, mivel ez a terület gyakran nagyon feszült.  A hát felső része és a lapocka körüli terület is kezelve van.  Ezt követően az áramló mozdulatok felfelé haladnak a nyakon, masszírozva és nyújtva, hogy enyhítsék a stresszt és a feszültséget a nyakban.  Végül a fejbőrt masszírozom végig a fej akupresszúrás pontjain, majd a homlokot és a szem körüli területet.  A karok is érintve vannak a kezelés során.

 Megbeszélés szerint ezt a masszázst olajokkal lehet párosítani, amelyek kondicionálják a hajat, elősegítik a hajnövekedést és táplálják a bőrt.  A kókusz- és mandulaolaj a legnépszerűbb, amelyek tökéletesek a száraz hajra.

 Kérésre a masszázs olajok nélkül történik.  A masszázsnak azonban továbbra is természetes kondicionáló hatása lesz, mivel az alkalmazott technikák fellazítják a hajhagymákat, ami növeli a természetes hajolaj mennyiségét, ezzel serkentve a növekedést, a tisztulást, segítve a gyógyulási folyamatokat.

Az Hawaii fejmasszázs egy ősi terápiás gyakorlat, amelyet Hawaiin több mint 2000 éve alkalmaznak (i.e. 600 óta), általában anyák a lányaikon.  A Ho’oponopono gyógyítás gyakorlatának része, amelynek célja a hosszú élet elősegítése és a test energiáinak kiegyensúlyozása.  Gyakran használták gyümölcsökkel, zöldségekkel és gyógynövényekkel, amelyek elősegítik a jó egészséget és táplálják a bőrt.

Néhány a fejmasszázs számos előnyei közül:
• Elősegíti a haj növekedését azáltal, hogy növeli a szőrtüszők oxigéntartalmát, ami serkenti a növekedést és az egészséget.
• Megakadályozza a FEJFÁJÁSt és a MIGRÉNt azáltal, hogy oldja a fej és a nyak területén felgyülemlett feszültséget és enyhíti az izommerevséget.
• Megújítja és egyensúlyba hozza az energiaszintet a három magasabb chakrával való együttműködés révén.
• A relaxáció révén enyhíti a DEPRESSZIÓ és a SZORONGÁS tüneteit.
• Növeli a memória képességeit azáltal, hogy enyhíti a stresszt és megnyugtatja az elmét.
• Serkenti a nyirokelvezetést.
• Jobb alvás a stressz csökkentésével.
• Javítja az agyi gerincfolyadék keringését.

Szívesen kísérlek, fogom a kezed, bátorítalak, segítek a tudatosításban, a megértésben.

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• Fejmasszázs (lomi Po’o)..

Hossza:
Kb. 3 óra

Lomi Aina – Tisztító és földelő lomilomi

Tisztító és földelő lomilomi. Zsályás, citromfüves és sós aura és testtisztítással kezdjük a kezelést, majd meghívjuk Földanyát és segítségével feloldjuk a félelmeket, fájdalmakat, instabilitást, bizonytalanságot. Új energiákat, új mintázatokat hívunk be helyette a bőségről, biztonságról, stabilitásról, egészségről, termékenységről, kreativitásról.

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• Tisztító szertartás
• Kahuna lomilomi gyógyítás.

Hossza:
Kb. 3 óra

Lomi Ohe’ – lomilomi bambusszal

Mélyizom és fascia masszázs meleg bambusszal. Földel, harmonizál, megnyugtat, relaxál és traumákat old.

Hawaiin ősidők óta ismerik bambusz erős gyógyító tulajdonságait, ezért használják, mint GYÓGYszert.  A termékenység, a fiatalság, a jólét, a nyugalom és a tartósság jelképe.

A Lomi Ohe lomilomi masszázs bambuszokkal kiegészítve. A bambuszt felmelegítve görgőszerűen használom, nyújtva és megnyújtva az izmokat, mélyen a szöveteket és a fasciát is megkezelve, hogy kioldódjanak a traumák és a bennük tárolt nehéz érzések. Ez egy, az egész testre kiterjedő kezelés, ezért számíts arra, hogy tetőtől talpig alkaros lomilomi technikával és bambusszal is meg leszel masszírozva.

A bambuszmasszázs elősegítheti a fogyást a zsírsejtek lebontásával. Legalább négy ülés javasolt a látható eredmények érdekében.  A masszázs fokozza a véráramlás sebességét és a szövetek oxigénellátását.  Ez azt jelenti, hogy a sérült és feszült izmok helyreállításához szükséges oxigénben dús vér rendelkezésre áll a kezelés után több mint 72 óráig.

A bambusz melegsége nagy szerepet játszik a masszázs hatékonyságában.  A hő lehetővé teszi a mélyebb behatolást a szövetekbe, ami azt jelenti, hogy a legkeményebb csomók és a legmélyebb traumák is elérhetővé válnak.  Sőt, a bambusz lomilomi mindenféle izomsérülés és fájdalom-kezelésében hasznos, még a szklerózis multiplexben vagy fibromyalgiában szenvedők számára is előnyös lehet.

 A bambusz lomilomi számos gyógyító hatással rendelkezik, ami segít enyhíteni az izomfeszültséget, fájdalmat, javítja az ízületek működését, javítja a keringést és az alvás minőségét. A Lomi Ohe után kipihentnek, és ugyanakkor energikusnak is érzi magát az ember.

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• Bambusz lomilomi (lomi Ohe) érintésterápia.

Hossza:
Kb. 3 óra

Lomilomi pároknak

A kapcsolatokban segíthet a tisztításban, és a nehézségek, elakadások gyógyításában.
Ajánlott, ha a pár szeretne együtt megfürdeni a szeretet-teli érintésben és varázslatban, hogy a mindennapokban is könnyebben tudja megvalósítani a szeretetben együtt élést.

A pármasszázsban bármelyik általam használt masszázstechnika alkalmazható szabadon választva, előre egyeztetve. Lomilomi, lávaköves lomilomi, bambusz lomilomi.

A pár egymás melletti masszázságyakon van kezelve egy helyen, egy időben 2 masszőr által. A kezelés fókusza, szándéka a párkapcsolatban lévő elakadások, félelem alapú kapcsolati minták gyógyítása, feloldása. Cél a szeretet alapú működés és harmónia helyreállítása a kapcsolatban.

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• Lokahi lomilomi pároknak érintésterápia.

Hossza:
Kb. 3 óra

Ili Ili Hot Stone – lávaköves lomilomi

Gyógyító folyamatunkba meghívjuk Földanyát és a lávakövek bölcsességet és tudását. Hosszú alkaros mozdulatok meleg kövekkel.

A Hawaii lávaköves masszázs egyidős azzal, Hawaiin emberek élnek.
A forró vulkanikus eredetű bazalt lávakövek, sima felületű kerek kövek, amelyek a testre helyezve a mély szövetekben is képesek elindítani az energiaáramlást, méregtelenítik, lazítják a mélyen fekvő izmokat, szöveteket is.
A lávaköves masszázs nemcsak ellazítja izmainkat, és energiával tölti fel szöveteinket, de kioldja a fájdalmat, javítja a vérkeringésünket és segít testi és lelki méregtelenítésében is. A hideg és meleg kövek kombinációja gyorsítja sérüléseink gyógyulását, elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését, és az idegrendszerünkre is jótékony hatással van.

Műtéti, főleg izomzatot érintő beavatkozások után különösen ajánlott a lávaköves terápia, de menstruációs görcsök esetén is eredményesen alkalmazható. A kezelés után hosszú ideig kiegyensúlyozottak maradunk. Egy-egy kezelést követően sokan egyfajta belső megvilágosodást és megújult spiritualitást tapasztalnak – a transzcendens élmény átélése persze nem a kezelés állandó velejárója.

A lávaköves masszázsnak nincsenek mellékhatásai, de kérlek jelezd, ha bőrallergiád van, ha áldott állapotban vagy, ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt, visszered van, pszichiátriai kezelés alatt állsz.

Ha azonban csak a mindennapi robotban fáradtál el, vagy szeretnél a kövek gyógyító erejével kapcsolódni, Föld anya bölcsességét magadba szívni, testi, lelki megújulásra vágysz, a lávaköves masszázsnál nincs hatékonyabb megoldás.

Szívesen kísérlek, fogom a kezed, bátorítalak, segítek a tudatosításban, a megértésben.

A kezelés tartalma:
• Segítő beszélgetés (kukakuka),
• Lávaköves lomilomi (lomi Ili)..

Hossza:
Kb. 3 óra

Lomi 4 kézzel

Egyidőben 2 ember 4 kézzel ad lomilomi-t egyedül neked. 200% figyelem, elfogadás és szeretet. Egyedülálló élmény! Megélheted az Univerzum szeretetét, az egységet, a teljességét. Mélyen lazító és gyógyító élmény. A szeretet és elfogadás GYÓGYszer a léleknek, sérült belső gyermek részeinknek.

A négy kéz segít, hogy elméd kikapcsoljon, teret adva a szívnek, léleknek, magasabb dimenzionális részeidnek, hogy kapcsolódjanak veled, üzenjenek neked.

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• 4 kezes Lokahi lomilomi érintésterápia.

Hossza:
Kb. 3 óra

Inka masszázs

Matracon végzett olajos masszázs. Alkaros mozdulatokat, könyökkel, kézfejjel végzett és fascia kezelő technikákat is tartalmazó masszázs. Szükség esetén ízület mobilizálással kombinálva. Relaxáló, földelő masszázs. Oldja az elakadásokat, traumákat. Segít az ellazulásban, alvás problémáknál, oldja a stresszt..

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• Inka érintésterápia.

Hossza:
Kb. 3 óra

Lokahi lomilomi masszázs

A Lomi Lomi egy ősi hawaii gyógyító művészet, amely ritmikus és hosszú alkaros mozdulatokat tartalmaz a teljes testen kivéve az intim testrészeket, miközben az intim testrészek takarva maradnak.

Mi is a Lokahi lomilomi?
• A masszázsok királynője
• Hawaii spirituális tradíció
• Az Ho’oponopono kapcsolatgyógyítás része
• A mozgásban való jelenlét
• A szeretettel teli tudatos érintés művészete

Az ősi Hawaiiak minden életszakasz előtt a gyógyítóhoz (Kahuna Lapa’au) fordultak,
hogy megszabaduljanak félelmeiktől, berögzült mintáiktól, egocentrikus látásmódjuktól.
A masszázs eredményeként a régi személyiségük és az általa teremtett élethelyzetek alapjaiban változtak meg.

Szeretettel várlak:
• Ha tartós, hatékony változtatásra, gyógyulásra vágysz, 
• Ha kész vagy tenni érte, 
• Ha mersz szembenézni magaddal, és sérüléseiddel.

Szívesen kísérlek, fogom a kezed, bátorítalak, segítek a tudatosításban, a megértésben.

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• Lokahi lomilomi masszázs.

Hossza:
Kb. 3 óra

Kismama lomilomi

A kismama lomilomi egy olyan masszázs, amely hasonló a szokásos lomilomihoz, ám a terhes nők és változó testük igényeihez igazodik. Oldalt fekvő és háton fekvő pozíciókban.

A szokásos masszázshoz hasonlóan a szülés előtti masszázs célja a feszült izmok ellazítása, a keringés elősegítése, a fájdalom enyhítése, valamint az általános jó közérzet biztosítása.

Hawaiin hagyomány a terhesség előtt, alatt és után a lomilomi. A kismama lomi az ősi időkbe nyúlik vissza, a Ho’oponopono gyógyítás részének számít.

Biztonságos a masszázs terhesség alatt?
Annak ellenére, hogy ez egy hagyományos gyakorlat, amely sok generáció óta gyakorlatban van, a legjobb, ha konzultál orvosával, mielőtt eljön egy kismama lomira.
Az első trimeszterben érdemes kerülni a masszázst, mivel ezekben a hónapokban fokozott a vetélés kockázata.  Noha a terhességi masszázs önmagában nem okoz vetélést, biztonságosabb, ha először kikéri orvosa javaslatát.
A harmadik trimeszterben végzett rendszeres masszázs segíthet enyhíteni a szülési fájdalmakat.

Milyen előnyei lehetnek a várandós lominak?
Segíthet megszabadulni a fájdalomtól, amely ebben az időszakban gyötörhet kismamaként.  Hasadban a babával megváltozik a súlypontod, és ez nagyon megterheli a tested. 
A kismama lomi csodálatos módja lehet a következő tünetek enyhítésének:
• Lábgörcsök és duzzanat
• Hátfájás
• Merev vállak
• Fájó csípő
• Álmatlanság
• Szorongás

Segíthet abban is, hogy jobb lelkiállapotba kerülj kismamakent, és megbirkózz a hangulati ingadozásokkal, a szorongással és a stresszel. Segít a depresszió enyhítésében.

Feldobja a hangulatot, és a jó közérzetet biztosító, fájdalomcsillapító endorfinok körbefolynak a testben, így ellazulva és felfrissülve érzi magát baba és mama egyaránt. Ez a fajta ellazulás bizonyítottan fontos a babának!

A harmadik trimeszterben végzett rendszeres masszázs segíthet enyhíteni a szülési fájdalmakat.

 A rendszeres kismama lomi segíthet csökkenteni annak valószínűségét, hogy gyermeked korán vagy alacsony súllyal szülessen. Lehetőség van arra is, hogy férjeddel együtt jöjjél, és férjed megtanuljon néhány lazító lomi technikát, amit otthon alkalmazhat.

 A perineális (gát) masszázs a terhesség utolsó néhány hetében (36. hét után) növeli a gát rugalmasságát és segíthet elkerülni a gátmetszést. Gát és hüvely masszázs tanulására is van lehetőség.

 A születés előtti lomilomi kockázatos lehet:
• Bőrsérülés eseten, amelyet a dörzsölés súlyosbíthat. Ide tartoznak az égési sérülések, nyílt sebek, bőrfertőzések vagy ekcéma.
• Ha allergiás reakciója van a kókuszolajra.
• Illetve vérrög vagy csonttörés esetén.

A kezelés tartalma:
• segítő beszélgetés (kukakuka),
• Mama lomilomi érintésterápia.

Hossza:
Kb. 3 óra